torsdag 16 augusti 2012

Nu är det sommar på riktigt!

Fantasktisk vilket väder det har varit senaste tiden, jag har inte behövt använda jackan på morgnarna! Det har varit +15 varje morgon sen jag började jobba för en vecka sedan, det gör inget att värmen inte kommit förrän nu jag njuter lika mycket som om jag varit ledig.
Helgen som varit var vi några quiltare på kurs med Mikael Svensson, som lärde oss att sy Baltimore-applikationer "in the Hawaiian way" och en Kompassros på papper. Det var mycket intressant men naturligtvis gick det alldeles för sakta för mig, inget av projekten blev klara men det blir dom så småningom, jag fick bakåtsy ganska mycket på Kompassrosen. Baltimore-blomman har jag hunnit lite mer på, det kommer bilder när dom är klara. Som tur var höll vi till hos Brita på Quilterian där ett stort urval av alla vackra tyger finns.
Jag har lovat att sy ett täcke till mitt snart 4-årige barnbarn Isak, tygerna finns här hemma men jag har inte kommit på  hur mönstret ska vara, en del ideer finns och det kommer att bli ett täcke innan han är fullvuxen. Men jag har sytt en liten nessesär till honom och en till mig själv som jag använder till att ha bl a trådrullar i.

Isaks nesse framsida

Baksida

Min egen Tetra-nesse

Det är mina första nessesärer, kul att sy och fort går det, det kommer att bli fler. : )
Tänk att jag har plocka körsbär hos min sons familj igår kväll, det är drygt en liter och jag har tänkt att koka sylt. Det var massor i deras körsbärsträd, dessutom plockade jag lite mer jordgubbar från min lilla odling på altanen, mycket goda och söta.
Jordgubbar

Körsbär och mer jordgubbar

Egentligen skulle jag gå ut och se om det finns några blåbär kvar i skogen när jag bor så nära, jag väntar till i morgon när det är ljust ute. Men först sängen och ännu en rolig dag på jobbet!
Sov gott! :)))

2 kommentarer:

 1. Så perfekt tyg till pojknecessären. Visst är det skoj attsy nessar.
  Härligt med jordgubbar och körsbär.

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att Du sytt två fina nessesärer. Kul att grabbens hade ett sorts tyg på varje sida. Visst är det roligt att sy saker som blir färdiga inom någorlunda överskådlig framtid.

  Dollandesign

  SvaraRadera