tisdag 15 december 2015

Om nio dagar är det jul!


Vilken tur att vi har fått lite snö dessutom har det varit riktigt kallt. Igår var det -17C och nu på morgonen var det blida -6C mer lämplig temperatur.
Men det finns inga hinder så länge som man har en fungerande symaskin, massor med olika tyger och obegränsat med idéer. Jag har bestämt mig i år igen för att sy i stället för att baka en massa kakor och bullar, det finns de som vill baka och sälja mycket goda bakverk.
Just nu flyter det bra med att sy, min andra jullöpare med Twister-mallen är klar. Det finns en bra instruktion på www.conniekresin.com, bloggen Free motion on the River där hittade jag inspiration och vägledning. Det var roligt att använda denna mall och den här gången blev det helt rätt.

Quilterian hade rea på jultyger och naturligtvis var jag tvungen att åka dit och se vad som fanns att fynda, tänkte att ett tyg med tomtar skulle vara bra att ha 😄, jo jag hittade ett julinspirerat tyg med EN TOMTE och andra julpynt. I vår sygrupp har många sytt AtticWindows denna tygbit var verkligen gjord för det och jag har inte gjort det förut men nu sitter den på min vägg en fin juldekoration blev det.


Det här är också något som jag kommer att sy igen framöver.
Det kan hända att nästa projekt blir ett par clownbyxor till mitt barnbarn som han ska ha på en dansuppvisning breakdans heter det, i slutet av veckan är föreställningen på Kulturens hus, dessa barn och ungdomar är verkligen bra, jag ser fram emot denna föreställning. 
Ha en fortsatt bra vecka med så lite stress som möjligt och helst en eller flera avkopplande stunder framför symaskin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar