söndag 31 augusti 2014

Karottunderlägg.

 Jag har sytt ett tvåfärgat karottunderlägg, idéen såg jag på You Tube, den var enkel och snabb att sy dessutom är den vändbar. Som mellanlägg har jag använt Insul-Bright.

Nu känns det bättre att bära varm mat till bordet. 😊

lördag 30 augusti 2014

Vad ska jag sy nu?

Minnet är bra men kort ibland. Jag tänkte ta fram min sommarduk och fortsätta med kviltningen och då kom jag på att det är SupersizedStarQuilten som ska göras klar, den ligger ni i symaskinen och väntar.
Idag visar jag Dollan designs sommarutmaning i svart och vita tyger http://dollandesign.blogspot.se/

Ha en fortsatt trevlig helg!

torsdag 28 augusti 2014

Är sommaren slut nu?

Semesterfolket har åkt hem, allt födelsedagsfirande är över och värmen har övergått till svalare temperaturer. NU kan jag ta fram symaskinen igen men vänta det återstår lite innan det är dags att sy, vill ju städa till så att sygrejerna och strykbrädan får plats här. Tvättmaskinerna i tvättstugan går för fullt, dammsugaren åker fram mellan varven SEN är det symaskinens tur att återfå sin plats och jag kan fortsätta med alla planerade kviltar.
Jag var förbi Quilterian och skulle bara köpa nyaste Fat Quarter och helt plötsligt när jag har betalat och vänder mig om så ligger där ett helt bord med nya tyger! Jag var ju bara tvungen och se vad som fanns och naturligtvis köpte jag några fina hösttyger, de passar väldigt fint till en löpare, jag ska sy färdigt några saker innan de tygerna hamnar på skärmattan.
Nu är allt fixat, till och med symaskinen har återfått sin plats!
Trevlig helg!

fredag 15 augusti 2014

Verktygsväska.


Det var en riktig utmaning att sy denna väska men skam den som ger sig. Jag var ju tvungen att sy klart eftersom jag lovat Maggen en ,,verktygsväska till sina silverhantverksverktyg. Samtidigt är det bra att hitta på något lite annorlunda även om grunden finns lite var stans. Nu är den helt klar och överlämnad till min syster Maggen.
Insidan. (Mina egna verktyg som demonstrerar funktionen.)

Utsida
Utsida.
Precis som en gammaldags liten resväska i miniformat.
Och nu väntar mina nästa projekt. Tänk om jag sydde lika snabbt som tanken, det finns hur mycket inspiration överallt i bloggar, på Facebook, butiker m m, det är nog meningen att det är inspirationen som ska få igång tankearbetet inför nästa projekt. Dessutom blir jag väldigt glad över kommentarerna som ni ger mig! Tack för dem!