tisdag 14 oktober 2014

Det blir sytt och några klara kviltar.

Jag sydde en liten Watercolortablett men ju mer jag tittar på denna tablett så motsvarar det inte riktigt förväntningarna på Watercolor. Jag skulle tagit ett mer storblommigt mönster då hade resultatet blivit annorlunda. 

För snart ett år sedan påbörjade jag Meretes julmysterie, det blev en löpare, min blev ett UFO som jag nu har sytt klart och kan lägga på mitt bord till jul.
Min löpare gjorde jag mindre så att den passar till mitt bord.

Nu har jag flera projekt på gång som ska frihandskviltas, jag är inte helt säker på hur jag ska göra, det blir ett enkelt mönster eftersom jag inte är så van. Det är roligt att testa på provlappar och se att övning ger färdighet, dessutom finns det bra instruktionsfilmer på You Tube.

Förra helgen var jag på Rikstäckets årsmöte i Umeå, "Skapa unika saker av gamla jeans" den kursen gick jag det var verkligen en bra kurs, många nya sätt och tips att använda sig av gamla jeans, dessutom var det en bra kursledare Eva Nelander-Juntonen.
Det var många nya intryck av alla utställda kviltar, stora som små. Naturligtvis blev det en del inköp som kommer att bli till något så småningom. Det var en mycket trevlig helg men många möten och massor av inspiration.2 kommentarer: