lördag 24 oktober 2015

En ny mössa.

Jag hade lovat Alva en ny mössa, tyget hade jag köpt för några veckor sen, Sandra ska också få en lika dan. Det går fort att sy dem när inte symaskinen krånglar, undertråden hoppade ur själva spolen kunde bara sy några cm åt gången men det händer bara när jag syr stretchsömmar. Maskinen behöver kanske service det är nästan sex år sen jag köpte den, jag är väldigt noga med att ta bort sydamm när jag påbörjar ett nytt projekt.
Så här ser mössan ut innan toppen är hopsydd:

Nu har jag påbörjat ett nytt projekt och använder mig av dessa färger:

Det blir kanske klart till veckan.
Nu är det Sov gott! Vi ses hoppas jag. 


onsdag 21 oktober 2015

Liten jullöpare.

Den här lilla jullöparen var rolig att sy, det gick ganska fort också, jag hade tänkt att den skulle vara längre och bredare men det blev inte så fint med de bårdar jag hade planerat. Det är att börja om på ny kula och sy en annan löpare till rumsbordet. Blocket heter Friendshipstar, det blir väldigt snyggt i en större quilt.


Vad ska jag göra nu? Fortsätta att sy eller göra höst inomhus? Det blir nog ett besök på Quilterian innan jag fattar något beslut, jag behöver mer av det svarta tyget till ett annat roligt projekt som finns på min "Att sy-lista".
Hej så länge!

tisdag 20 oktober 2015

Höstlöpare.

De höstlöpare jag sytt tidigare har varit för stora till mitt köksbord och nu har jag sytt en ny höstlöpare med "Snöbollar", den gick fort att sy, inte så mycket quiltning bara så att den håller ihop vid tvätt.


Nu har jag en liten jullöpare på gång, det är ett block som jag verkligen gillar, det förekommer ofta i stora quiltar men vad blocket heter har jag glömt.
Just nu har jag verkligen "flyt" när det gäller att sy, på min "att sy-lista" finns bl a en kudde med "plockepinn", en förvaring med plastfickor och mycket mycket mer, den blir bara längre och längre. Jag hade ju tänkt att ta itu med mina UFOn men det blev bara ett, ja det är ju ett mindre i alla fall.
Nu ska jag fortsätta att sy! Hej så länge.



söndag 18 oktober 2015

Smulspår

Äntligen är mitt Smulspår färdigt att hängas upp som bonad, det passar även som en bordsduk. När jag minskade ner storleken var det lättare att se hur alla bitarna skulle sättas ihop. Det roligaste var att quilta, effekten blev bra men om jag hade använt vit bakgrund tror jag att det hade blivit ännu mer effektfullt. Nu ska jag bara fixa någon sorts upphängningsanordning.
Och så här ser mitt Smulspår ut: 


Nu ska jag göra klar min höstlöpare och i morgon får ni se den.
Sov gott!

lördag 3 oktober 2015

Nu går det undan!

Det är bäst att sy medan "ilet" sitter i. Det blev en del i september månad man kan säga att jag har sytt så det ryker, det bara fortsätter men jag har legat lågt länge så det känns bara roligt att det händer något. 
Veckan som gick sydde jag ett pyttetäcke som ska överlämnas till Neonatalavdelningen på Sumderbyns sjukhus till veckan. Sen körde jag igång att sy två necessärer till barn/unga med cancerdiagnoser, nessarna samlas in under Rikstäckets årsmöte som pågår i helgen.



Egentligen är det många WIP (Work in Progress) i mitt skåp, jag tänkte ta itu med ett i alla fall och det är Smulspår och nu har jag fått ihop alla bitar, kviltat och nu syr jag lukkekanten. Men naturligtvis var jag ju tvungen att påbörja höstlöparen, den förra blev för bred till mitt köksbord, nu ska jag bara quilta och sy lukkekanten. 
Vad mycket man hinner med när allt flyter som det ska och jag bara drar fram mer och mer tyger som jag lägger i högar och tänker att det där ska jag sy sen och helt plötsligt är det ett fantastiskt fint väder och då måste jag ut en stund. Nåja, sen är det bara att samla sig och koncentrera sig på en eller två saker åt gången så blir det färdigsytt.
Nu ska jag sy på lukkekanten och vips kommer den att vara klar, jag glömde ju bort alla trådar som ska fästas också. Hej så lämge!