fredag 26 december 2014

Annandag jul

Julen är vad man vill att den ska vara. I år var jag tillsammans med min yngsta bror och hans familj, sonen med fru och barn tillbringade julen i år hos hennes föräldrar, vi turas om att fira hos varandra. Julklapparna är till barnen, det viktigaste är att man kan vara tillsammans.
Vi har haft ett riktigt vinterväder, det kom snö precis några dagar före jul, det har varit kallt också ca -20C och en härlig sol ca4 timmar varje dag.


Barnen vill att tomten ska hitta hem till dem därför kan det behövas en ordentlig vägbeskrivning speciellt i en stad.
Min brorsons döttrar gjorde det lättare för tomten.

Nu går det mot ljusare tider och snart har vi ett nytt syår jag hoppas att det blir mer tid för det nästa år.
Jag önskar er ett riktigt GOTT NYTT ÅR från ett mycket vintrigt Luleå!


söndag 14 december 2014

Hösten är förbi.

  Det har inte blivit mycket sytt vare sig i november eller denna månad men äntligen är min höstlöpare med tillhörande muggmattor färdiga. Det har tagit hur lång tid som helst att fålla lukke-kanten men nu är det gjort. 

Snön ser blå ut men jag ser att det börjar skymma.

Tiden går när vi sysslar med annat läste jag någonstans. Dels har jag varit på resande fot halva november och denna månad förstår jag inte vart tiden försvunnit. Och nu är det snart jul, hoppas att vi får riktig vinter till julafton.

Jag var till Quilterian och såg bidragen till sommarens utmaning av ros-tyger. Det är fina quiltar stora och små som var utställda, jag hade sytt en mindre bordsduk. Det var väldigt roligt att sy denna utmaning.
Ovansidan är detta och undersidan här nedanför.

Nu väntar en del göromål inför julen. GOD JUL TILL ER!