måndag 30 juni 2014

Utflyktskorg eller handarbetskorg.

Jag har invigt min Janome idag med att sy ett foder av vaxduk till min nya utflyktskorg/handarbetskorg m fl användnings områden, Fodret kan man ta lös och torka av.
Jag behöver träna mer på symaskinen, det finns finesser som är roliga och det är lätt att ställa in de olika sömmarna som finns, dessutom behöver jag inte använda fotpedalen, bara trycka på en knapp så syr den själv : ) ) 
Nu är juni månad strax slut och jag har inte sytt mitt "juniblock", det är bara att börja mest troligt i kväll blir det eftersom solen skiner och det är väldigt skönt ute. Sen finns det massor av "jobb" som ligger och väntar på att bli sydda, jag vill inte kalla dom för UFOn ännu det gör jag när något "jobb" blir inlagda i garderoben.
Tänk vad det är roligt när någon ringer som man inte träffat sen vi var barn, våra föräldrar umgicks när vi var väldigt små sen flyttade vi söderut och dom också till olika platser. Vi har setts när dom kommit och hälsat på när vi var väldigt unga och nu drygt femtio år senare har vi återupptagit kontakten. : ) )
Nu ska jag ut och plantera de sista sommarblommorna som jag köpte på rea igår, krukor har jag gott om, det blir så fint på altanen med alla blommorna. Hej så länge!

söndag 15 juni 2014

Årets Q o L-träff i Luleå

Helgen före midsommar de senaste åren har Brita i Luleå bjudit in oss från Quilt och Lapptekniklistan till ett sy-lan. Vi är några som sytt, pratat, skrattat och ätit gott hela helgen. Det har varit en trevlig, rolig och inspirerande helg. Ett STORT TACK till dig Brita för att du ordnat detta! Det är alltid lika roligt att träffa er som varit med!
Nu med denna inspiration kommer jag att sy så det ryker ett långt tag framåt.
Hej så länge, vi ses!