söndag 24 mars 2013

Solsemester är härligt!

Skönt med en veckas sol och värme på Gran Canaria, Puerto Rico, det var en rekreationsresa tillsammans med min väninna. Det är 5 år sedan tre av mina nära o kära gick bort under fem månaders tid, sorgen är hanterbar nu, jag har blivit starkare och hittat tillbaka till mitt gamla jag med små steg.

Vi njöt  av solen och badade i Atlanten och i poolen, vi blev ganska rödbruna, inte brända. Det fanns mycket god mat och en del shopping. Det blev varmare och varmare på dagarna under veckan, på fredagmorgon när vi kom till flygplatsen kl 04.00 var det 24 grader C, det kändes trist att åka från värmen till vintern.
Jag har några härliga bilder att visa från resan:

Från takterassen

Klockan är 23.00
Husets vin





Henrys restaurang, några av de 5000 slipsar från gäster.

Det är sol ute och +3 C, nu ska jag ut och ta en promenad!
Hej så länge!

fredag 15 mars 2013

Bilder och annat

"Idag blir det minusgrader på många håll" säger dom på Rapport, här i Luleå är det just nu -19 grader kallt. Det sägs att om det är kallt på vintern blir det en het sommar, idag önskar jag att det talesättet slår in för det var inte en bra sommar 2012. Jag lever på hoppet!
Helgen som var deltog jag i Rikstäckets kurs "Smul-spår" Anita Fors var kursledare. Det kommer att bli ett jättegulligt täcke när det blir klart, jag längtar till det blir så klart att jag får börja kvilta, en mycket enkel men effektfull kviltning. Just nu hinner jag inte ta itu med mitt Smul-spår men efter påsk då kommer jag att köra hårt för att få det färdigt. Om jag hade kunnat dela på mig..... alla kurser var sååå inspirerande och "Visa och berätta" senare på kvällen, ja det det är alltid något extra, vilka fina och vackra kviltar vi fick se, för att inte tala om alla glada och trevliga människor som var där på Sunderbyns folkhögskola utanför Luleå.
Jag har sytt lite, bl a en liten plånbok som passar i en liten väska, en sommarklänning och ett par shorts.
Här kommer några bilder (kameran har fått nya batterier):
Bargello-väska

Bargello-väska baksida



     Plånbok framsidor                               



 
Insidan

Nu tillbaka till vardagen. Trevlig helg!


                                                                                                                                                                                           
                                                                                                                                                                                   
                                                                                                                












                                                                                                                                                     

fredag 8 mars 2013

Slut batteri i kameran

Kul att ha avslutat väskan=kassen med Bargello-testet vi sydde, trist bara att batteriet tog slut i kameran, men ett foto kommer. För första gången har jag frihandskviltat, det var kul, det blev inte så bra men med träning kommer det att bli bättre. Jag gillar mest att Eko-kvilta om det är möjligt men nu var det så mörkt tyg på sidorna + botten och då testade jag något nytt. Jag tyckte att tygbitarna var nog stora när jag började kvilta men dom "krympte" lite under arbetets gång. I morgon när jag ska till Sunderbyn på Rikstäcket kurs är det bra att ha en användbar väska.
Nu ska jag rusta mig för morgondagen! Hej Så Länge! : ))