söndag 27 januari 2013

Från ett beroende till ett annat.

Ett år sen jag slutade röka! Det är jätteskönt! Många säger att det är dyrt att röka, men var har mina pengar tagit vägen? Jo, från ett beroende till ett annat nämligen tyger, tyger, tyger ja hur mycket som helst! En hel garderob full med tyglådor och lite till här och där. Det kommer nog att bli frågan om en avvänjningsklinik med ett 12-stegsprogram för tygberoende om jag inte slutar handla nu. Eftersom jag inte åker till jobbet mer är ju inte frestelsen så stor (Ohlssons tyger ligger precis nära vägen till parkering och busshållplats) Då har vi vägen förbi Quilterian (som är på väg till/ från Gammelstad) dit måste jag ju bara in och njuta av alla vackra tyger och quiltböcker/tidskrifter och alla andra saker som hör till quiltningens tjusning, ja, naturligtvis har jag ett ärende också.
Nu ska jag sy mer, tygerna kommer att räcka hur länge som helst bara det är rätt färg och nyans.
Hej då!

fredag 25 januari 2013

Valentin-quilt

Nu är Valentin-quilten klar, det var roligt att sy den.

Ja, då är det bara att fortsätta med nästa quilt, i alla fallt förbereda inför nästa vecka, Jag ska faktiskt klippa till byxorna i första hand och sy dom färdiga innan jag gör något nytt. 
Hej då!

onsdag 23 januari 2013

Vardagar

Valentin-quilten som vi Syr Tillsammans på e-post quiltlistan är nästan klar bara lukke-kanten kvar. Jag blev distraherad av en massa pyssel här hemma som t ex att rensa ut gamla papper och välja ut tyger till nästa träff med quiltgruppen Makalösa.: )) Sen for jag in till stan och köpte ett mönster till ett par nya "fin"-byxor, dom gamla har krympt i garderoben, jag vill ha något annat än jeans ibland. Jag köpte också ett mönster till en tunika, tyg har jag hemma.
Det är så härligt att sylust har kommit tillbaka, det är minst 7 år sedan jag sydde ett klädesplagg. Nu är det bar läslusten jag saknar och den kommer också tillbaka så småningom. Jag börjar vara utvilad nu efter två månaders ledighet. Carpe Quilten (fånga quilten), jag hittade detta citat i en amerikans blogg.
Nu tillbaka till symaskin och fortsatt sömnad.
Hej så länge! : )))

lördag 19 januari 2013

Äntligen klar med två projekt!

Vad det är roligt att blir klar med det som är påbörjat utan att lägga bort det som inte blir som man tänkt. Löparen med 5 minuters-block blev en necessär, ganska rymlig sådan det behövs när man behöver mycket med sig på resan.



Jag har även sytt en vår/sommarduk till min mor, det gick väldigt fort att sy den och roligt också.


Jag måste ju visa några andra bilder också:

Frukost hos farmor. 

Herre-man-på- täppan!

 Årets is-djur i Stadsparken

Julklappspaketen i Stadsparken

Husdjuret på Ingridshem i Gammelstad

Det är så härligt ute nu bara -1C, nu ska jag gå ut och promenera för man vet ju aldrig vad det är för väder i morgon. 
Hej då! 

söndag 6 januari 2013

Nya impulser, nya block och nytt år!

Ett nytt år, alltid lika spännande att se vilka roliga idéer som kommer att skapas under detta quilt-år. Dessa jul-veckor har gått fort, mycket god mat och umgänge med många härliga människor. Jag har inte sytt ett stygn sen dagen före julafton, abstinensen gick att hantera eftersom jag visste att det kommer hur många dagar som helst då jag kan sy oavbrutet.
I höstas köpte jag en mönsterbok om "10 minutes block" som är väldigt bra och instruktiv och tänkte börja sy. Men så hittade jag en video på You Tube om "5 minutes block" och blev jättesugen på att sy detta block. Sagt och gjort så jag plockade fram några tyger och skar och sydde och sprättade och sydde igen, planerade en löpare men tygvalet passar bättre till en nesse, den är halvfärdig nu och jag lägger in bild på bloggen senare. Jag ska fortsätta med mina 5 min block nu.
Ha en god fortsättning på det nya året.