tisdag 27 november 2012

Jag köpte en ny "linjal"

Jag råkade klicka in en  video på You Tube där man använde en linjal-mall som heter CGRKA3,  det blev ett spännande möster med rutor, såg inte alls svårt ut att få ihop. Jag tyckte att det såg väldigt fint ut och sagt o gjort så beställde jag en sån där "linjal". Den har blivit liggande ett tag men så tänkte jag sy en ny nessesär, plockade fram lämpliga tyger och läste instruktionerna och kollade in bilderna och videon - lätt som en plätt trodde jag -  skar ut ett antal rutor, sydde ihop enligt  beskrivningen men det blev inte som på bilden!
Jag skar ut nya rutor och sydde ihop igen, sprättade och sydde ihop ett antal gånger men jag får inte till det som på bilden!
Nu har jag sprättat allt och lagt upp alla bitarna och zigzackat fast dem på en tygbit, för jag har bestämt mig att det ska bli en nessesär av dessa lappar! Jag får testa denna "linjal" igen vid ett senare tillfälle.
Nu är det roligt att sy trots missen med den nya linjalen, jag har massor av projekt på gång och det är bara att sy, sy, sy så länge "ilet" finns för tiden har jag.
Bilder hade jag tänkt lägga in här på bloggen och dom kommer! Nu är det TV-dags en stund sen väntar sängen.
Godnatt!

söndag 18 november 2012

Jubileum Q o L 10 år

 
Det var kul att vara med på denna ST, många fina väskor har blivit sydda i helgen. Det här är min första egna sydda väska och fler blir det så småningom.
 
 Framsidan
Baksidan.
 
Hej så länge till nästa gång!

Minns i november den ljuva..........MARS!

Det är egentigen vårvintern som är som den ska! Jag längtar till ljusa, soliga och kalla mars månad, det är den bästa månaden nu för tiden. ...eller är det så? Det var ju inte så mycket skare i våras, men enormt mycket snö. Nu regnar det, det är som om att vädret inte kan bestämma sig, regnet har is-inslag, det är inte hagel. Ska vi få isregn? Jag har sett exempel hur det ser ut och det vill jag inte ha! Nog för att det är väldigt mycket halka iår, tur att man kör bil och inte halkar omkring på gångbanor och trottoarer, ja jag använder riktiga broddar med ordentligt fäste på isunderlaget när jag går ute.
Tur att jag har massor av tyger och ideer om vad som jag vill sy. Jag har sytt klart QoT jubileumsväskan, bild kommer. Nu "tränar" jag på julkort och ska fortsätta med dem - det är jättekul att hitta på och fundera ut hur ska jag göra nästa.
Men jag hade ju tänkt att göra några småsaker, får se om jag hinner innan jag far iväg på kortsemester till tygriket. Semester i tygriket?.... har jag inte nog mycket tyger?..... men mycket vill ha mer när man ser allt vackert och allt som man kan sy av dom.... Ideerna är många, synd att jag inte syr lika snabbt som tanken.
Jag ska nog stänga ner datorn och sätta mig vid symaskin, jag har sorterat upp jultygerna i fina högar, men det är julkorten som ska sys nu! Dessutom ska jag fotografera.
Hej så länge!

fredag 2 november 2012

Nu syr jag igen!

Vad härligt det är att ha kommit igång med quiltarbeten igen. Jag har sytt färdigt Stack and Slash-kuddarna men inte fotograferat dem ännu, bilderna kommer snart.
När jag läste om julkortsbyten på listan blev jag sugen på att testa och vara med om jag får till några julkort. Jag har gjort ett försök men storleken är alldeles fel, måste tänka om och göra mindre "kort". Vi får se om jag fixar det, det är ett tag till innan anmälningstiden går ut jag kanske hinner. Att sy julkort är en jättebra ide!
Annars har jag väldigt många ideer, jag tänker ut massor av projekt och ritar upp och funderar på färgsättning och vilka tyger jag har. Om jag bara vore lite snabbare på att sy men jag är ingen robot, allt får ta de tid det tar.
Nu ska jag ta ett tag med dammsugaren, det är faktiskt nödvändigt om inte dammråttorna ska få fäste dessutom är det gjort ett tag framåt.
Hej då för denna gång!