fredag 27 juli 2012

Jag måste fira:

Idag är det 6 månader sedan jag slutde röka! Det känns underbart att kunna låta bli dom där f-de giftpinnarna. Jag mår jättebra nu för tiden. Vad har jag gjort med alla pengarna? Jo det har blivit mycket tyg och dessutom bensin i tanken utan att behöva räkna örerna. : )))))

torsdag 26 juli 2012

Några bilder.

2 veckor sent kom denna lilla skygga familj simmandei vassen.


Gräsklippning igen eller kanske är det höbärgning?


Aftonsol i stan.

Lilla väskan, ett alster jag sydde Syhelgen 16-17 juni i Luleå.

Sommar - semester - sorkjakt.

Nu har jag slagit "gräs" med trimmern i tre dagar, jag måste få bort det halvmeter höga gräset runt potatislandet och ner mot älvssluttningen. Jag är på sorkjakt, det finns miljoners hål i backen där gräset har fått växa och förra året fick jag inte en enda potatis på grund av dessa små #%&, dom hade tagit all färskpotatis som var till surströmmingen. När jag åker till "villan" nästa gång har jag tänkt att sätta ut fällor, sorkarna är lättlurade dom "går i" bara men leder dom lite.
Jag funderar på att låna några får nästa sommar, dom är bra gräsätare, kanske S:s syster kan ge mig tips var jag får tag på dom. Jag måste nog prata med grannen också, han kanske måste godkänna en sån grej eftersom dom ska beta mellan våra hus,visserligen är det mycket gott om plats men det är bra att kolla läget för grannsämjans skull.
Jag undrar bara när kommer jag att ha tid att sätta mig vid symaskinen? Till veckan kommer min bror och hans fru från Skåne, det blir jättekul! Nu har jag inte haft besök på ett tag och då blir det extra roligt! Vi kommer att hitta på bra saker!
Tiden räcker inte till för mig, jag hade tänkt att göra något roligt med IP också men vi får hitta på något en helg framöver, kanske en kort-resa.
Det är dags att gå till sängs.

lördag 14 juli 2012

Hemma igen.

 Det började regna torsdag em och fortsatte hela natten, det var som att någon hade skruvat på duschen allt som gick. Jag packade ihop och åkte hem, tog en omväg föratt se lite annorlunda vyer från bilfönstret. När jag väl var hemma (vid 18 tiden) fixade jag till lite middag, sen tog jag fram symaskinen och testade en del sömmar för mina applikationer på gardin som jag har planerat en tid.
Eftersom jag inte har sytt applikationer förr var det väldigt spännande, jag fick sprätta en del och det tog tid att sy, det blev bara två klara av fem, gick till sängs vid 24-tiden ganska trött.
Nu är jag utvilad, har ätit frunch och får lov att göra en del annat innan jag kan sätta mig vid symaskinen igen.

Här är min lilla duk jag sydde klart i juni:


Gardinkappan kommer senare, det är en lång bit kvar innan den är färdig.
Hej då!

torsdag 12 juli 2012

Mygg! Mygg! Mygg!

Vi har varit förskolande från mygg-plågen i många år men nu är dom här med besked! Det går knappt att vara ute för den stora lillgubben, han är nästan uppäten trots långärmat, långbenat, kepa och myggmedel. Att dessa små .... är så aggresiva på pojken, men han är inte så berörd av alla bett förutom på benen där kliar det.
Jag har en del sy-planer på gång, en mycket kort gardinkappa för köksfönstret, den skulle vara färdig till på söndag men det får vi se, just nu har jag inte så mycket tid för symaskinen.

Här är det vårflod i Åbyälven den 25 maj 2012.


Här är det sommar och gott om mygg.


Bilderna från kameran kommer sedan.
Nu har jag fått order om att stänga datorn.
Hej så  länge. : ))

tisdag 10 juli 2012

Långhelg i Täby.

Det har varit en ganska hektisk helg, jag besökte min bror o hans sambo en snabbvisit, men vi hann med en hel del. Eftersom jag inte gillar att shoppa så blev det en snabb runda i stan, hittade igen Siden-Karlsson som jag har längtat till att besöka igen, vilka tyger dom har!!! En del väldigt dyra, samlartyger skulle jag nog kalla de som kostar närmare 600 kr/m, men det var "bara se, inte köpa". Tyget jag sökte fanns faktiskt på Panduro i Täby centrum, det är en speciell blå färg som ska vara till ett speciellt täcke.
Vi var till Mariefred i lördags och tittade på museijärnvägen, promenerade i stan och sökte svalka vid båthamnen, puh det var verkligen varmt.
Vi har promenerat och gått vilse, ringde brodern han sa bara "Gå tillbaka samma väg som ni kom". Ätit på Max i Arninge(stavning?) och kollat in den framtida slalombacken som är under uppbyggnad.
Ja, det är mycket som hinns med en helg.
Nu ska jag se om jag får in mitt inlägg, förra gången försvann allt jag skrev. Ha det gott!