tisdag 26 juni 2012

Nedräkning til semester börjar nu!

Bara tre arbetsdagar kvar hoppas jag. Det ska verkligen bli skönt att vara ledig, vädret spelar inte någon större roll eftersom det finns tyger och symaskiner! :))
QoL-helgen före midsommar var verkligen inspirerande, jag hann inte sy mycket men lärde mig en hel del och nu när jag får semester kommer jag ta tag i ett speciellt ufo och kanske påbörja något nytt.
Den här kvällen har jag tillbringat i tvättstugan så nu är det avklarat för några veckor framåt, tvättunnan är i princip tom det är skönt. Till helgen får jag nog tid att ladda ner lite bilder från telefon och kameran och framförallt lägga in lite här i bloggen.
Nu är det dags att avsluta dagens gärningar, sov gott!

måndag 18 juni 2012

Vackert väder, sol, värme och blåst!

Tänk vad tiden går fort...? jag har 10 min resväg till och från jobbet, tog en omväg hem och tänkte köpa några röda sommarblommor att sätta på graven och då var Bellis blomsteraffär i cityhuset Örnäset närmast men den butiken fanns inte mer... när jag var så nära Hertsön körde jag till Ica och handlade.
Kl 17 gick jag till bilen som var parkerad på Karpen och gjorde ovanstående resa, kl 18.30 klev jag in genom dörren efter att först ha lastat ur bilen och kört den till parkeringen. Alltså det tog 1,5 tim att ta sig hem. Jag som hade planerat att göra så mycket ikväll men kvällen är inte slut än.
Nu ska jag ställa upp symaskin och fortsätta med min sommarduk, convergencen. Det var verkligen en rolig och inspirerande helg att delta i QoL-träffen på Quilterian som Brita hade ordnat. Vi sydde, och pratade  och skrattade och sydde och skrattade och åt lite emellanåt, vi var en härlig samling kvinnor som verkligen är smittade av quilt-bacillen. Och alla vackra quiltar som visades och hade sytts under året, tur att jag kunde fotografera med min mobilkamera, då har jag något att titta på när inspirationen tryter. Jag deltar väldigt gärna igen!
Man kan kanske jämföra med ungdomarna som  brukar samlas kring LAN.
Nej nu ska jag sy! Hej Så Länge!

torsdag 14 juni 2012

Nästan fredag och syhelg!

Jag ser verkligen fram mot denna syhelg hos Brita på Quilterian, att få tillfälle att träffa andra syglada qviltare! Vi ska sy från i morgon eftermiddag till och med söndag em, med natuliga pausar för mat och sömn. Men vad ska jag sy? det har jag funderat över men så kom jag på att jag har ju köpt ett mönster på en liten fin-väska, det blir kul, sen kan jag ju ta med mig den lilla nessesären som är tänkt till Isak, dessutom kan jag försöka att fortsätta med sommarduken i convergence. Det finns hur många ideer i mitt huvud och alla tips som finns på internet.
Nu ska jag fixa till lite och koppla av en stund innan sängdags.
Hej svejs så länge!

måndag 4 juni 2012

Ett brev från Norge!

Jag har beställt två mönster från Lappedesign för ett tag sedan, Julelöparen var svår att få tag på och väskmönstret fanns inne. I kväll när jag kom hem från jobbet låg kuvertet i postlådan, ivrigt öppnade jag kuvertet och där var tidskriften My quilt med det önskade mönstret, tyvärr hade dom glömt att skicka med mönstret på väskan.
Nu är jag verkligen sugen på att sy och det är ju bara att sätta igång, såg också att Brita på Quilterian har många nya tyger och två speciella som jag ska köpa en bit av vid tillfälle. Jag såg några jätthäftiga tyger på en amerikansk sida men det verkar svårt att handla qvilt-tyger från "over there". Kanske Brita får hem något till hösten. Måste nog göra färdigt ett par tre ufon så att jag har något att visa under syhelgen.
Det finns annat som är viktigt ochså, t ex att tvätta, städa, åtminstone när dammråttorna blir alltför stora och tvättkorgen svämmar över. Jag längtar efter en ny tvättmaskin men det blir inte förrän jag har fixat till i badrummet och det blir till hösten hoppas jag.
Nu är det dags att göra lite annat.

lördag 2 juni 2012

Redan höst?

Förra helgen var det sommar, mycket härlig temperatur, vi kunde gå i shorts eller bikini om vi ville.. Är sommaren redan förbi? I går kväll 23.30 var det 0 grader, nu kl 0930 är det +6 grader, fy vad kallt. Nu är det bara ut och fortsätta kratta löven från förra året, jag behöver inte frysa när det fysiska arbetet håller igång kroppen. Jag hoppas att Isak har tid att hjälpa mig. :)) Sy det får jag göra när vårbruket är avklarat. Jag sätter inte potatis i år, sorken tog alla mina potatisar i fjol, det var väldigt snopet!
Nej nu är det bara ut och jobba!