fredag 27 april 2012

Fredag igen

Nu är vårens syträffar till ända och i morgon ska jag på våravslutning på Blackis, vi är inbjudna av Lappälvorna, det blir jättetrevligt.

lördag 21 april 2012

Titta det snöar..........

Äntligen har jag tagit fram symaskin, gardinerna ska fållas och sen ska jag bakåtsy det senaste arbetet! Onsdag kväll är det dags för syträff igen och nästa lördag är vi och några andra quiltgrupper inbjudna till våravslutning av Lapp-älvorna. Det är alltid inspirerande att träffa andra med samma intresse.
Det har slutat snöa men då regnar det istället, vilket är bättre snö eller regn?

söndag 15 april 2012

April - väder!

Från 15 april råder dubbdäcksförbud i Sverige, undantaget är om du vistas eller ska köra till "halkiga" områden. Ja, jag säger då det: Var någonstans i Sverige är det riskfritt att köra med sommardäck? Säkert i de södra delarna av landet men jag vet att detta regnblandade snöovädret har dragit genom landet. JAG BEHÅLLER VINTERDÄCKEN ETT TAG TILL!
Nej nu tillbaka till spisen, jag är på rymmen :))

lördag 14 april 2012

Lördag igen! Härligt!

I onsdags hade vi syträff, det är alltid lika stimmulerande att träffas och prata om nya ideer och annat. Själv påbörjade jag en 6-kantig liten duk men när jag skulle använda symaskinen fungerade den inte alls. Turligt nog var det dags för kaffe och sen försökte jag att fixa symaskinen men det gick inte. Nästa gång tar jag med mig min egen maskin.
Nu på morgonen har jag fixat till lite så att symaskinen ryms på köksbordet. Jag har också kopierat av ett ugglemönster som jag tänker använda till ett mystäcke så småningom. Nu ska jag stänga ner datorn och bakåtsy ett par gardiner som jag inte använt här, ska alltså fålla upp dem.
Hej då så länge.

måndag 9 april 2012

Fortsättning på dagen.

Ja, då är bilen ren - dvs utvändigt, skulle behöva dammsuga och blöttorka inne i bilen, visserligen har jag dammtorkat då och då när jag kört genom snabbtvätten men det behövs göras ordentligt.
Minnet tar ledigt ibland, förra helgen köpte jag godis till mor men lade undan påsen så att Isak inte skulle se den när han ätit upp sitt godis. När vi for till mor skulle godispåsen med men jag hade gömt den på ett väldigt säkert ställe och hittade den inte förrän idag. Jag borde egentligen ha lärt mig att inte gömma undan grejer som behövs vid ett senare tillfälle eftersom svårigheten att hitta det gömda är svårt många gånger.
Nu ska jag äta lunch och åka till mor med en ren bil! Hej Svejs!

Annandag påsk

Det är fortfarande soligt och kyligt ute, tänkte tvätta bilen i en "gör det själv" vi får väl se om jag hinner innan Tobbe och Sandra kommer till Luleå. Bilen är väldigt lerig så det skulle vara bra om jag gjorde något åt det.
Jag har lovat mor att besöka henne, måste dit och se hur hon har det idag. I morgon är det jobbet för hela slanten och resten av veckan.
Nu ska jag pinna på med frukosten!

onsdag 4 april 2012

PS

Skyddsängel

Skyddsängel


Denna skyddsängel sitter bredvid dig dag och natt så ingen skall göra dig illa eller att inget hemskt skall hända dig. Ta med denna text och bild till din blogg och ge den vidare till dina vänner och visa att du uppskattar dem. Och du...dammtussarna under din säng är änglarnas tofflor, så ha aldrig dåligt samvete för att du inte städat.

Nu är det påskledigt!

Skönt att kunna vara ledig några dagar och bara njuta i nuet. Jag har förberett lite matlagning som t ex den tradionella köttsoppan och kalkonen som jag tänkte göra i julas. Det blir ganska många måltider av en 3 kg kalkon, dessutom är det en verkligen smakrik fågel som inte kräver så mycket jobb för att bli god.
Vi får se vad det blir för väder i helgen, kommer jag att få fisk?  Det är mysigt att ligga på ett renskinn och pimpla
För övrigt har det inte blivit mycket sytt sen förra veckan när jag städade undan alla sygrejer inför Isaks besök här förra helgen och då blev det så ovanligt undanröjt på matbordet. Efter påsk ska jag fortsätta med att sy, det är syträff på onsdag till veckan, då fortsätter jag med min väska.
Nu önskar jag alla en riktigt GLAD PÅSK!