torsdag 29 mars 2012

Är det vår eller vinter? Vårvinter heter det ju!

Nu är det torsdag igen veckan är nästan slut. Idag har jag arbetat i den nya barn- och ungdomsbokbussen, vi besökte en skola i Sunderbyn mycket lässugna barn o unga.
Jag borde egentligen göra en hel del "måsten" i kväll eftersom Isak kommer hit på lördag och ska bada i badkaret och sova över när föräldrarna ska mysa med en barnfri helg. Det kommer att bli väldigt mysigt att vara med "lill-gubben" äta godis och annat roligt. Nej, nu kör jag igång!

söndag 25 mars 2012

Var tog soliga mars vägen?

När jag tittar västut är det grått men österut är det nästan klarblått och sol. I går em kom det blötsnö, hoppas att det blir bättre idag. Allt är lugnt och stilla, dessutom är det vackert ute. Det var rävspår här och där som korsade vägen på promenaden, undrar var den luringen hittar mat här i närheten? Vi ska ge honom lite kycklingben om han hinner ta dom före kråkor, skator eller korpen.
Vårfåglarna är på G, igår hade vi massor av talgoxar i rönnarna men samtidigt lär det nog dröja för i Vistträsk var det inte en enda svan i vaken. I Vistträsk ser man när det är vår, där samlas svanarna inför vidare färd till deras sommarställen.
Grabbarna sover, det kan dom behöva efter gårdagens uteliv med skoter och snöskottning. Lantluften är så ren att våra kroppar blir helt utslagna av trötthet eftersom vi orkar mer fysiskt här på landet.
Anna och Uffe är också här på andra sidan älven, därifrån hörs inte ett skoterljud, dom vilar säkert ut efter en hård arbetsvecka.
Det kommer bilder senare.
När vi åkte hem hade 3-4 svanar mellanlandat i Vistträsk! :))

lördag 24 mars 2012

Härliga lördag!

+2C ute och grått, det har snöat lite i natt, nu ser man inte var vaken slutar ej heller ovanåvattnet efter skoterspåren. En smart skoteråkare håller sig på land och kör där det är tryggt.
Den lille och den stora pojken sover ännu trots att vi gick till sängs före 22 i gårkväll. Deras mamma/sambo är hemma och arbetar för brödfödan. Snart väcker jag dom så att dagen blir lång och full av skoterkörning. Själv ska jag ut och promenera och kanske ta på skidorna för att se om jag har glömt hur man gör när man åker skidor.
Det ser ut som att molnen lättar, solen kommer säkert fram senare.
Nu är det frukostdags!

söndag 18 mars 2012

Sytt klart!

Det är toppenväder ute, solen skiner från en klarblå himmel och det ser inte ut att blåsa. Jag får lov att skynda mig ut men först ska jag lägga ut några bilder på det som är sytt.


Här når solen precis över taket men nu är den högt på himlen.

Sommarduken

GLAD PÅSK!

onsdag 14 mars 2012

3,14 dagen.

Visste ni det?  14 mars om man vänder på det blir det 3.14, alla matematiker vet om det.
Jag har just kommit hem från syträffen med Makalösa, det är verkligen kul att träffa dessa quilt-kvinnor. Ibland blir det inte mycket sytt, vi visar våra avslutade arbeten och pratar om det vi för närvarande håller på att sy. Jag tog inte med mig min avslutade vårduk men nästa gång ska jag visa min påskduk med tuppar och kycklingar, den är faktisk rolig att se på. Väskan  som många av oss har sytt har jag börjat på ikväll, för länge sedan skar jag till alla delarna, den kommer att bli jättefin. Dessutom ritade jag av ett mönster på en nessesär som jag tänkte använda till att ha sysaker i, den får jag kanske sy till sommaren eller syhelgen före midsommar.
Nu är jag trött måste gå till sängs. Sov gott!

söndag 11 mars 2012

Härliga söndag!

Helgen är nästan slut efter några fantastiska dagar i Långsel tillsammans med Isak och hans föräldrar. Solen sken och vi fick all den frisk luft vi behövde, Isak älskar att åka snöskoter och klättra i snöhögen där Tilde hade grävt en jättefin grotta förra helgen.
Ikväll var jag och gratulerade Julia på hennes 21 årsdag, tog med några nystan av det växtfärgade garnet som jag har liggande sen många år tillbaka (jag ska nysta upp mer och ge till henne).
Julia bjöd på en fantastisk god vegetarisk paj, fylld med paprika, purjolök, svamp, något som påminde om köttfärs och massor av goda kryddor. Som dessert hade Julia bakat en syltkaka den smälte i munnen och påminde om mammas strassburgare, dessutom bjöds det på en grön marsipan tårta dekorerad med en vit blomma. Allt detta smakade verkligen GOTT! Magen var fylld som en spärrballong! Synd att jag inte fotograferade tårtan.

onsdag 7 mars 2012

Härliga dagar!

Det skulle vara skönt att ha lite semester just nu! Tänkte skära till till några smådukar att använda till påsk men nu fastnade jag här och det blev inte mycket gjort.
Imorgon är det 8 mars, 1,5 milj klubben och 2 milj klubben! Bär Rött! Stöd forskningen på Kvinnohjärtat och köp "den röda skon" kostnad ca 30 kr.
Nu är det dags för John Blund!

lördag 3 mars 2012

Sol ute, sol inne....

Härligt väder ute! Inne är det en väldig röra men det går snabbt att plocka undan. Jag ska bara hänga upp köksgardinen, vintergardinen är alldeles för mörk nu när ljuset återvänder mer och mer.
Det är besvärligt att göra avbrott när man kommit igång med alla sysslor men det är ju bara att ta nya tag senare och göra det mesta klart för imorgon åker jag Vasaloppet på förmiddagen. 
Brodern möter upp hos mor, jag köper fika, det ska bli jättegott! :))

torsdag 1 mars 2012

Vad göra eller inte göra?

Veckorna går väldigt fort, jag upplever att veckan består av måndagar och fredagar. Hur ska jag kunna lära mig att förvalta tiden på ett vettigt sätt? Jag kanske ska planera lite bättre här på hemmaplan. :))
Nu har jag tre påbörjade projekt: 1. ufo från 2010 som jag fållade nästan klart i gårkväll; 2. vårlöparen som jag är missnöjd med, jag ska sy fast lukke-kanten och faktiskt se om jag kan fålla den på symaskinen.  :>/  3. är convergence-duken en sommarduk, där är det mycket kvar att göra, jag kanske börjar med påsktabletten eller en annan rolig grej som jag köpt massor med roliga tyger till (som om jag var utan tyg...) Sommarduken kan jag göra efter påsk.
Jag visste inte att det fanns så många ideer att ösa ur när det gäller lappteknik, jag blir alldeles virrig och vill sy allt på en gång, Nu måste jag sansa mig och göra ett kanske två projekt åt gången!
Idag är det 30 dagar utan röka! Ibland tar jag en snus och jag hoppas att det inte är för evigt. Julia gör det bra som inte har snusat på 9 dagar!
Nu ska jag röja köksbordet så att jag kan börja jobba med mina tre projekt!